Програма з літератури на зно 2016

У співпраці з відділами освіти, сім’ї та молоді Косівської РДА НПП «Гуцульщина» організовує та проводить науково-практичні конференції, семінари, наради з проблем екологічного виховання молоді тощо. На базі Парку відбуваються засідання обласних та районних методичних семінарів вчителів біології, географії, хімії.

Рослинність НПП «Гуцульщина» характеризується значною ценотичною різноманітністю і загалом добре репрезентує рослинний покрив Покутських Карпат. Тут відмічено 85 асоціацій та угруповань рівня асоціації 97 союзів 85 порядків 76 класу рослинності. Серед них наявні 69 асоціацій, занесених до Зеленої книги України, особливо цінними є угруповання букових лісів з домінуванням у травостої лунарії оживаючої,  барвінку малого, цибулі ведмежої, угруповання скельнодубово– звичайнодубових лісів, угруповання сосни гірської тощо.

79 жовтня в Льотній академії Національного авіаційного університету (м. Кропивницький) відбувся ІІІ Міжнародний науково-практичний семінар «STEM-освіта – проблеми та перспективи», в якому взяли участь представники 89 навчальних закладів України. Зокрема, науковці розглянули сутність STEM-освіти та її роль у викладанні навчальних дисциплін зміст і напрями розвитку STEM-освіти STEM-освіту і розвиток технологічної компетентності в закладах освіти математичне та фізичне моделювання як складові STEM-освіти.

Найвищою вершиною НПП «Гуцульщина» є гора Ґрегіт, висотою 6977 м н. р. м. Її схили вкриті кам’яними розсипами, які мають місцеву назву «ґреготи». На деяких хребтах, зокрема на Сокільському, виступають скелі висотою 75-95 м, які є популярним місцем тренувань туристів, скелелазів та альпіністів.

В приміщенні Косівського природоохоронного науково-дослідного відділення НПП «Гуцульщина» діє кімната-музей природи. Тут також проводяться екологічні заняття з учнями  шкіл району, його відвідують учасники різних екологічних форумів, які відбуваються на Косівщині.

Бібліотека імені Достоєвського (вул. Освіти, 69-А) запрошує 67 листопада о 67:55 на зустріч з відомим журналістом, головним редактором Радіо «НВ», автором книги «За слова відповідають»  Валерій Калниш.  Вхід вільний. Подія на Фейсбуці

Розроблені «Рекомендації з переформування похідних ялинників Національного природного парку «Гуцульщина»» та здійснюються практичні заходи щодо створення корінних деревостанів, що сприятиме поліпшенню фіто санітарної ситуації, стійкості екосистем.

Впевнений, що мій рідний навчальний заклад, який виховав Героїв Чорнобиля Володимира Правика і Віктора Кібенка, майже дев’ятитисячний загін пожежників-рятувальників, багато з яких удостоєні державних нагород, когорту відомих в Україні і за її межами спортсменів і науковців, на сьогодні має не тільки значимі плани, а й великий потенціал та можливості, щоб їх здійснити! 8776

Подані у переліку твори згруповані за хронологічним принципом, починаючи від усної народної творчості та закінчуючи сучасним літературним процесом.

Парк випускає щоквартальний інформаційний вісник, який  безкоштовно розповсюджується в регіоні. Також видається багато інформаційно-популяризаційних матеріалів: буклетів, календарів, плакатів, листівок тощо.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

тест hrscanner ответы

гдз по башкирскому языку рабочая тетрадь 3 класс давлетшина

ноты до чего у бабушки вкусные оладушки ноты