Гдз з природознавства 5 класс демічева 2015 нова програма

А південна Б північна В східна

Тіла це об''єкти неживої та живої природи, а також предмети, створені людиною. Розрізняють тіла природи і штучні (рукотворні) тіла. Ознаками тіл є форма, розміри, маса, об''єм. Люди і тварини, рослини і гриби, Сонце та Місяць, хмари і гори, пісок і море, будинок і стіл, книга й дитяча іграшка все це тіла. Розрізняють тіла правильної і неправильної форми. Тіла, що мають форму кулі, куба, паралелепіпеда, прямокутника чи квадрата, це тіла правильної форми. Тіла всіх інших форм вважають тілами неправильної форми.

Речовини складаються з мікроскопічних частинок, здатних зберігати властивості речовин. Частинки різних речовин відрізняються за будовою, розмірами, формою і властивостями. Між частинками є проміжки, частинки постійно рухаються.

Завдання 7. Запишіть, чим відрізняються між собою природні зони (причини зміни зон &ndash нерівномірне нагрівання, форми поверхні, розташування на Землі). Перевірте записи один одного. За потреби - доповніть.

Завдання 9. Використовуючи різні джерела інформації, підготуй повідомлення про цікавий природний об''єкт Кримських гір. Запиши назву об''єкта. Укажи джерело інформації.

7. Налий молоко у пластикову склянку й постав до морозильної камери. Через годину вийми склянку. Що ти помітив? Зроби висновок. Під час охолодження рідке молоко перейшло у твердий стан.

Як використовують алмазним порошком шліфують вироби з надтвердих сплавів, використовують для формування вольфрамової нитки для електричних ламп, виготовляють різці, сверла, кріплять на різальному інструменті для буріння нафтових свердловин, огранюють і перетворюють в діаманти.

Завдання 8. Підготуй і презентуй у класі повідомлення про цікавий | природний об''єкт Українських Карпат. Запиши його назву. Укажи джерело інформації.

Дослід. 6. Відмір по півсклянки гороху та манної крупи. Горошинки і крупинки умовно будемо вважати частинками двох різних речовин.

Завдання 9. Щоб переконатися, що речовини складаються із частинок - атомів і молекул, які постійно рухаються, виконай дослід.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

тест hrscanner ответы

гдз по башкирскому языку рабочая тетрадь 3 класс давлетшина

ноты до чего у бабушки вкусные оладушки ноты